2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Dat de Nintendo Wii een erg groot publiek aanspreekt wilt niet zeggen dat iedere gamer er blij mee is. Met name de die-hards zijn niet te spreken over het aanbod aan goede third-party games. De onvrede is ook Nintendo niet ontgaan en dus hebben ze inmiddels hierop gereageerd.

Wie er vraagt om een aantal toppers voor de Nintendo Wii op te noemen merkt al gauw dat het op een handjevol te tellen games, zowat allemaal van Nintendo afkomstig zijn. In tegenstelling tot de PlayStation 3 en de Xbox 360 die beide voorzien zijn van grote third-party titels zoals Assassin’s Creed, Call of Duty 4 en GTA IV moet Nintendo’s spelcomputer het slechts doen met enkele afgeraffelde spellen met hier en daar een klein lichtpuntje.

Het is daarom dus ook niet zo vreemd dat de echte gamers hun ongenoegen hierover uiten. Nintendo stelt echter hun fans gerust, ze zeggen dat de fans geduld moeten hebben. De Wii zit namelijk nog in een vroege stadium waardoor third-party ontwikkelaars nog het een en ander moeten ontdekken. De reden waarom de games van Nintendo wel van dusdanige kwaliteit zijn, komt doordat de hardware-afdeling en de software-afdeling van Nintendo samenwerken en hierdoor dus een groot voorsprong hebben ten opzichte van third-party ontwikkelaars.

Gamers moeten de third-party ontwikkelaars dus nog even de tijd geven, ze noemen daarbij als voorbeeld de Nintendo DS. De handheld was in het begin van zijn levensjaar ook voor een groot deel afhankelijk van Nintendo zelf, maar nu druppelen de goede third-party games één voor één binnen.