1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Folding@Home gridproject heeft haar rekencapaciteit de afgelopen maanden verdubbeld doordat veel PlayStation 3 eigenaren hun machine laten rekenen voor het project, zo laat Sony weten.

In totaal doen er nu meer dan 250.000 PS3 machines mee aan het project, wat voor Folding@Home een extra rekencapaciteit van 400 Tflops betekent. Ook de sterke publiciteit rond de PS3 en de mogelijkheid om hem in te zetten voor Folding@Home werkte mee aan de populariteit van het project, want het aantal pc deelnemers steeg met twintig procent.

In totaal heeft Folding@Home nu de beschikking over 700 Tflops om onderzoek te doen naar ziektes als kanker en Alzheimer. Daarnaast heeft Sony afgelopen woensdag een update uitgebracht die de rekensnelheden van de PS3 voor Folding@Home verhoogd. Of de volledige toewijding van PS3 eigenaren aan het Folding@Home project altijd zo zal blijven is afwachten, want Sony speelt met de gedachte om PS3 gebruikers tegen vergoeding hun PS3 te laten rekenen voor commerciële projecten.