1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In de Guiness Books of Records staan verschillende records in alle soorten en maten. Folding@Home staat als recordhouder van de krachtigste netwerk van de wereld, sinds kort ook in dit bijzondere boekje vermeld.

Het record werd al op 16 september behaald toen het netwerk één petaflop passeerde. Oftewel een miljoen maal een miljard drijvende komma-bewerkingen per seconde. Hierdoor mag Folding@Home zich dus officieel recordhouder noemen van de krachtigste netwerk op aarde waaraan zowel PC’s als PS3’s zijn aangesloten. De PlayStation 3 bezet op dit moment met een aantal van rond de 670.000 gebruikers 60% van het netwerk. Met een beetje wiskunde kan je dus concluderen dat het netwerk in totaal meer dan een miljoen gebruikers heeft.

Met behulp van het programma Folding@Home kunnen wetenschappers tijdens een onderzoek over ziektes als parkinson, alzheimer en kanker verschillende gecompliceerde berekeningen uitvoeren. Doordat de rekenkracht uit de krachtige cell-processors van de PlayStation 3 worden gehaald, kost het de wetenschappers ook veel minder tijd. Rekenwerk wat normaal een jaar zal duren kost nu slechts een paar weken.