1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgende maand heeft Japan een ‘primeur’, het land mag als eerste de zilveren PlayStation 3 verwelkomen. Alle andere landen verkopen dan alleen nog de zwarte.

Niet alleen de behuizing van de nieuwe Playstation 3 is zilver van kleur, ook de controllers zijn zilverkleurig. Buiten dat wordt hij geleverd met een veertig gigabyte hard disk. De console gaat 39.980 yen kosten, dit komt neer op een prijs van ongeveer 370 dollar. De release staat gepland voor 6 maart.

Het is niet de eerste keer dat Japan een dergelijke ‘primeur’ krijgt van Sony, vorig jaar mocht het land voor het eerst een keramiek witte PlayStation 3 verkopen. Deze werd geïntroduceerd tijdens de feestdagen en had ook een veertig gigabyte harddisk.

Buiten de nieuwe Playstation mag Japan ook als eerste de nieuwe reeks ‘Best Titles’ gaan verkopen. Dit zijn games die onder een nieuw jasje als budget game de verkoop in gaan. Het betreft de spellen Ridge Racer 7, Resistance en Folklore. Of en wanneer de zilveren Playstation 3 in Europa beschikbaar komt is onbekend.