1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In Zweden is het binnenkort misschien mogelijk om legaal bestanden uit te wisselen via het internet. De Zweedse BUMA/STEMRA, Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå pleit voor een regeling die dit legaliseert.

Als deze regeling doorgevoerd zou worden zou dat betekenen dat de Zweden legaal muziek en andere bestanden kunnen uitwisselen zonder hiervoor te betalen. De kosten die hiermee gemaakt worden zouden gecompenseerd moeten worden door de opbrengst van internetabonnementen. Op deze manier is er geen limiet op de hoeveelheid data die gedownload wordt.

Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå meldt echter dat er eerst een compromis gesloten moet worden met verschillende rechten-organisaties. Deze lopen door deze regeling namelijk veel inkomsten mis, het is de vraag of dit te compenseren is.

Tevens zou dit een domper zijn voor websites die tegen betaling legaal muziek aanbieden. Deze zouden dan niet meer kunnen concurreren waardoor ze veel inkomsten mislopen. Er wordt daarom eerst een onderzoek gedaan naar de effecten die de regeling met zich meebrengt.