1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Rockstar heeft bevestigd dat de nieuwe Grand Theft Auto, inmiddels aanbeland bij de vierde versie, toch downloadbare content zal bevatten voor zowel de Playstation 3, als de Xbox 360.

Don Mattrick, vice-president van de Interactive Entertainment-divisie van Microsoft, had vorige week nogal een oproer veroorzaakt toen hij aan Major Nelson had verkondigd dat de online multiplayer mogelijkheid exclusief voor de Xbox 360-versie van GTA IV zou zijn.

"Het is een geweldig stukje software en ik ben erg verheugd dat, met zijn downloadbare content en online multiplayer mogelijkheid, wat weer uniek is voor de 360", aldus Mattrick.

Deze onthulling zou een klap zijn voor de versie op de Playstation 3, welke al de mogelijkheid mist wat betreft het kunnen downloaden van speciale episodes, maar deze verklaring van Mattrick was op z’n best foutief.

In navolging op de uitlatingen van Mattrick, heeft ontwikkelaar Rockstar Games bevestigd dat zowel de Xbox 360 en PS3 versie multiplayer-mogelijkheden zullen hebben.

"Het is iets waar we altijd open over zijn geweest, dat beide platformen deze mogelijkheden zullen hebben", aldus een woordvoerder van Rockstar tegenover de website Gamesindustry.biz, maar details werden niet vrijgegeven.

De release van Grand Theft Auto IV staat gepland voor 29 april. Rockstar opende deze week de officiële website van het spel.