1 min

Het groepje virusmakers, die onder de naam 29A schuil ging is officieel opgeheven. Volgens beveiligingsbedrijf Symantec zat het er al aan te komen dat de virusmakers de handdoek in de ring zouden gooien

Nadat begin vorig jaar GriYo, Vecna en Z0MBiE aangegeven hadden te stoppen met 29A was er al weinig hoop meer over. Symantec verklaarde toen ook dat 29A in comateuze toestand verkeerde. VirusBuster heeft de laatste boodschap van 29A vrijgegeven, deze was getiteld: ’29A Has Left The Building’, wat wil zeggen dat de groep opgeheven is.

29A was geen groep die graag veel winst wilde maken. De leden waren opzoek naar technische uitdagingen en wilde ook geen computers om zeep helpen. Ze publiceerde wel informatie over het maken van virussen maar lieten hun eigen virussen niet in het wild los.

Benny was waarschijnlijk het meest bekende lid van de groep, hij had af en toe zelfs contact met de pers. Hij publiceerde alleen zijn echte naam niet. De Tjech maakte in 2001 het ‘Winux-virus’ virus bekend. Dit was een virus dat zowel Windows als Linux aan kon tasten. Een jaar later wist hij nog een innoverend virus te schrijven, hij wist lekken in .NET-software te misbruiken. In 2004 ging Benny echter het goede pad op, hij ging werken bij Zoner, een software-bedrijf van Tsjechische afkomst.