2min Devices

Virus oorlog is gestopt

Virus oorlog is gestoptDe maker van de Netsky-worm houdt op met oorlog voeren. De ruzie tussen de virusmakers lijkt gestopt.

De elfde Netsky-worm stak maandag de kop op. Netsky.K bevat beschuldigingen naar de andere makers van de Bagle- en Mydoom-worm en een tekst waaruit blijkt dat dit de laatste Netsky-worm is.

‘We want to destroy malware writers business [sic], including MyDoom & Bagle…To F-Secure and so on, we do not want damage systems… We have respect of your work (Your heuristic scan is not good enough! Make it better)’, aldus de tekst die de schrijver in de bron code had gezet.

F-Secure had vorige week ontdekt dat de makers van Bagle, Mydoom en Netsky ruzie hadden en nieuwe virussen maakten om elkaar te bestoken. "De persoon achter Netsky is ervan overtuigd dat hij iets goeds doet", aldus Mikko Hyppönen van F-Secure tegenover ZDNet. Hij denkt dat het om een tiener gaat, die alleen werkt en geen deel uitmaakt van een hele organisatie.

Hyppönen denkt dat Bagle en Mydoom niet door 1 persoon geschreven zijn. De werking van de 2 wormen zijn precies hetzelfde. De wormen maken beiden een denial of service-aanval mogelijk op Sco.com.

Netsky.K vormt nauwelijks een bedreiging voor Windows-gebruikers. Het virus stuurt zichzelf door naar in de pc gevonden e-mailadressen. Ook wordt het Mydoom.A uit het register verwijderd als de pc daarmee besmet is.

Bagle.L kwam vandaag al uit als antwoord op Netsky.K. Die worm installeert een backdoor die poort 2745 open zet. De verborgen boodschap is nog niet bekend.

Bron:Webwereld.nl