2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De fotowebsite PhotoBucket heeft een fotobewerker aan haar website toegevoegd welke aangeboden wordt door FotoFlexer. Met deze nieuwe bewerker kunnen de gebruikers hun foto’s bewerken en kunnen zij effecten toevoegen.

Tegenwoordig is het zo dat een hoop computers voorzien zijn van software om foto’s te bewerken, of dat zelfs de camera’s deze mogelijk al hebben. Dat betekent echter niet dat iedereen op dat moment de mogelijkheid heeft om foto’s te bewerken als ze dat willen. Hierdoor heeft PhotoBucket het mogelijk gemaakt om de foto’s ook online te kunnen bewerken zonder dat dit op een programma op de computer dient te gebeuren. PhotoBucket is hiermee de laatste website die mee doet met de trend die de andere grote websites al lang opgevolgd hebben.

Gebruikers van PhotoBucket zullen dankzij de nieuwe software de mogelijkheid krijgen om foto’s in hun album te bewerken met een aantal standaard bewerkingen. Hieronder valt bijvoorbeeld het aanpassen van het formaat. Maar naast dit kunnen de gebruikers ook een aantal bewerkingen uitvoeren op het gebied van design. Zo wordt het mogelijk om borders toe te voegen, of is het gemakkelijker gemaakt om storende objecten op de achtergrond te verwijderen. Ook is het mogelijk om een aantal kleur effecten of andere decoratieve effecten toe te passen.

PhotoBucket zelf wordt beheerd door MySpace, maar de nieuwe feature voor de website wordt gesponsord door Toyota. In ruil hiervoor is het mogelijk om via FotoFlexer een aantal "stickers" toe te voegen aan hun foto’s.