min

Tags in dit artikel

, , ,

De service van Yahoo voor het delen van foto’s, Flickr genaamd, heeft gisteren een update gekregen die de gebruikers de mogelijkheid geeft om de foto’s in hun albums te bewerken.

Deze extra service is te danken aan de nieuwe samenwerking tussen Yahoo en Picnik, een bedrijf dat zich specialiseert in het online bewerken van foto’s.
Yahoo heeft Flickr in 2005 gekocht en eerder dit jaar liet zij al weten dat ze zouden stoppen met hun eigen Yahoo fotoservice.

Sinds toen is Flickr doorgegroeid tot een zeer populaire website om je eigen foto’s kwijt te kunnen. Comscore wees Flickr zelfs uit tot de beste website van haar genre, hierbij werd dan niet gekeken naar websites die dit als extra bieden, denk hierbij bijvoorbeeld aan Facebook en Myspace.

Ondanks dat Flickr zoveel aanzien scheen te hebben, had zij tot voorkort niet de mogelijkheid om de foto’s te laten bewerken. Dit in tegenstelling tot hetgeen andere wel hadden.

De nieuwe toevoeging door Picnik werkt aan de hand van een grafische interface. Via deze interface kunnen de gebruikers dingen als het verwijderen van rode ogen, het toevoegen van borders en andere foto-effecten.