1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Er leek maar geen einde aan te komen in de Britse Manhunt 2-soap, maar de heisa rondom het spel is dan toch nog goed afgelopen. De Britse Video Appeals Committee heeft namelijk besloten dat het Britsh Board of Film Classification, Manhunt 2 alsnog van een keurmerk moet gaan voorzien. Hierdoor zal Manhunt 2 dus alsnog in Groot-Brittannië verschijnen.

De Manhunt 2-soap dateert al sinds juni vorig jaar, toen het British Board of Film Classification Manhunt 2 afkeurde omdat het spel te veel sadistische kenmerken zou bevatten. Rockstar kwam toen met een herziene versie van Manhunt 2 die eveneens werd afgekeurd. Vervolgens spande Rockstar via de VAC met succes een rechtszaak aan tegen het BBFC om Manhunt 2 alsnog te laten verschijnen in Groot-Brittannië. Het BBFC ging echter bij het hooggerechtshof weer met succes in beroep, waardoor de release van Manhunt 2 weer op losse schroeven kwam te zitten.

De Britse VAC heeft nu in de uiteindelijke heroverweging dan toch besloten groen licht te geven voor de release van Manhunt 2 in Groot-Brittannië. Hierdoor is het British Board of Film Classification gedwongen om Manhunt 2 een 18+ rating mee te geven. Met deze beslissing komt de maandenlange soap dan eindelijk ten einde, de Britse release van Manhunt 2 zal naar verwachting niet lang meer op zich laten wachten.