1 min

Tags in dit artikel

,

De Manhunt 2-soap duurt maar voort. De Hoge Raad in Groot-Brittannië oordeelde namelijk dat de beslissing om Manhunt 2 toch in de Britse winkels te laten verschijnen, teruggedraaid moet worden.

Eerder meldden we al dat Rockstar Games de rechtszaak tegen de BBFC had gewonnen, maar de BBFC was echter niet met de uitspraak eens en ging vervolgens in hoger beroep. Deze werd uiteindelijk weer gewonnen door de BBFC waardoor de zaak doorgeschoven werd naar de Hoge Raad in Groot-Brittannië. De Hoge Raad heeft uiteindelijk dus besloten de release van Manhunt 2 opnieuw te blokkeren, waardoor de release van de game in Groot-Brittannië alweer op losse schroeven staat.

De zaak omtrent Manhunt 2 loopt al sinds juni vorig jaar. Toen werd het spel door de BBFC afgekeurd omdat er te veel sadistische eigenschappen in voorkwamen. Rockstar Games kwam in oktober met de herziene versie van Manhunt 2, maar ook deze werd opnieuw afgekeurd omdat het spel nog steeds te veel sadistische kenmerken bevatte. Of de uitspraak van de Hoge Raad nu ook gevolgen heeft voor de release in andere Europese landen, is nog onbekend. Manhunt 2 ligt echter al een tijdje in de Amerikaanse winkels.