2min

Rockstar Games heeft de rechtszaak tegen de BBFC gewonnen. De BBFC weigerde de herziene versie van Manhunt 2 alsnog van een keurmerk te voorzien waardoor Rockstar een rechtszaak aanspande tegen de Britse keurdienst, dat uiteindelijk in het voordeel is gevallen van de game ontwikkelaar.

Dat Manhunt 2 voor veel opschudding heeft gezorgd is bij velen inmiddels al bekend. De game bleek te sadistisch te zijn en mocht daarom niet verkocht worden. Ontwikkelaar Rockstar Games werd dus gedwongen met een aangepaste versie te komen die uiteindelijk bij vele landen met tegenzin toch goed werd gekeurd. De BBFC, verantwoordelijk voor de keuring van films, DVD’s en video games in Groot-Brittannië, bleef echter voet bij stuk houden om Manhunt 2 alsnog van een keurmerk te voorzien. In hun ogen bevat de herziene versie van het spel nog altijd te veel sadistische kenmerken. Omdat in andere landen het spel wel door de keuring heen kwam en Rockstar niet de door BBFC voorgestelde aanpassingen onacceptabel vonden spanden ze met een goed gevoel een rechtszaak aan.

Vandaag kwam dan eindelijk het verlossende woord, de rechtbank heeft besloten dat de BBFC Manhunt 2 toch van een keurmerk moet gaan voorzien. Of de BBFC het verzoek van de rechtbank inwilligt moet nog maar blijken uit de definitieve uitspraak. Ze hebben tevens ook nog de keuze om in hoger beroep te gaan. Rockstar Games is in ieder geval blij met de uitspraak van de rechter. De ontwikkelaar liet in een reactie weten dat ze in de toekomst zulke zaken blijven aanvechten en ook met het ontwikkelen van dit soort games door zullen gaan.