min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Rob Taylor, een afgevaardigde directeur van het Xbox World 360 magazine, heeft GTA IV al mogen reviewen. Hij is de eerste persoon in de wereld die het spel heeft uitgespeeld en hij gaat er vanuit dat er voor de gemiddelde gebruiker zo’n 40 uur speeltijd in de game zit.

Zelf speelde hij de game in 24 uur uit, maar hierbij moet echter een kanttekening gemaakt worden. Taylor nam namelijk bijna geen enkele side-missie aan. Als je de side-missies wel aanneemt, dan zit er volgens Taylor zo’n 40 uur speelplezier in de game.

Taylor zegt dat de vorige versies van GTA compleet anders zijn dan GTA IV. Volgens hem is deze game stukken beter dan de vorige versies, terwijl hij de vorige versies ook al goed vond. Taylor laat zelfs weten dat de game nog beter is dan de hype rondom het spel doet vermoeden.

GamesRadar had een interview met Taylor, waarin hem onder andere werd gevraagd naar het verschil tussen GTA IV en eerdere uitgebrachte versies. Taylor liet hier het volgende op weten: "GTA IV is strakker dan de vorige versies en dan vanuit twee opzichten. Ten eerste, de manier waarop Liberty City in elkaar is gezet is beter dan bij de vorige versies en ten tweede geeft het spel je nu ook meer een film-gevoel.

Aan de andere kant voelt het of ze de game een next-gen behandeling hebben meegegeven, want het rijden en schieten in GTA IV is heel anders dan voorheen. Hier ligt GTA IV ver voor ten opzichte van de andere versies.

Over het algemeen heeft de game gewoon een voorsprong op de rest en die is groter dan ik me eigenlijk voor mogelijk had gehouden."

Ook werd hem gevraagd naar het aantal "Woooaah, Jesus that’s amazing!" momenten en hier wist Taylor het volgende antwoord op te geven: "Zonder spoilers weg te geven kan ik er zeker van zijn dat ik er genoeg heb gehad. Over het algemeen zijn er drie dingen in het spel die GTA-fans eerder nog niet hebben gehad. De stad is er daar één van, met een lighting engine die je eerst gezien moet hebben, voordat je het kan geloven. Ook zijn de dialogen en de karakterisatie een Oscar waard en is Niko Bellic de meest indrukwekkende protagonist die ik gezien heb in alle games die ik tot nu toe heb gespeeld. Ten slotte is de multiplayer natuurlijk geweldig!"

Voor de rest van het interview kun je hier een kijkje nemen.