1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Grand Theft Auto IV is na veel bombarie dan eindelijk gereleased. Hier in Nederland houden de winkeliers zich meestal netjes aan de openingstijden van de winkels. Dat het in Amerika een stuk fanatieker aan toe gaat, is wel al langer bekend.

Veel grote winkelketens in Amerika hadden dinsdagnacht speciaal voor de release van GTA IV hun deuren open gegooid. Over gebrek aan belangstelling hoefden de grote winkelketens als Best Buy en GameStop niet te klagen. Bij iedere winkelketen stonden dinsdagnacht wel rijen wachtenden gamers. Bij de GameStop in Manhattan stonden opgewonden fans zelfs uren in de rij te wachten, voor ze hun exemplaar konden bemachtigen.

Naar verwachting zal de enorme belangstelling voor GTA IV in de eerste week voor een nieuw verkooprecord gaan zorgen. Zoals het er nu naar uitziet zal de opbrengst na een week meer dan 400 miljoen dollar worden. Wat dus betekent dat het oude record van Halo 3 vorig jaar, verbroken gaat worden.

Inmiddels zijn ook de eerste recensies van GTA IV opgedoken op het internet. De gemiddelde beoordeling voor het spel zijn zo positief dat het er naar uitziet dat GTA IV de best beoordeelde spel ooit gaat worden.