min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Dat GTA IV op het moment immens populair is hoeven we jullie niet te vertellen. De game verkocht in één week maar liefst zes miljoen keer over de gehele wereld. Crown Magazine was benieuwd naar welke mensen nu eigenlijk GTA IV kochten en daarom ging het tijdschrift dus op onderzoek uit.

In het eerste nummer van dit tijdschrift over GTA IV heeft men onderzoek gedaan naar de bevindingen en gegevens van 700 spelers van GTA IV. Met deze mensen is contact opgenomen en daar is uit gebleken dat er van de 700 personen maar 0,7 procent van het geslacht vrouw was, aangezien het aandeel mannen in dit onderzoek 99,3 procent is. Van alle ondervraagde personen bleek dat men gemiddeld 17,5 jaar oud was. Dat ligt dus onder de "normale" leeftijdsrating van 18+, maar van de 700 personen vind 61,3 procent dat de leeftijdsrating van 18+ ook een goede keuze was en dat deze leeftijdsrating ook volkomen terecht gegeven is.

Crown Magazine heeft ook onderzocht waarom men het spel had aangeschaft. Een aantal mensen dat participeerde aan het onderzoek gaf meerdere antwoorden. Zo liet 94,5 procent van de mensen weten dat ze het spel hadden aangekocht vanwege: "De vrijheid om te doen en laten wat ik wil." Voor "de sfeer" koos 75,4 procent van de mensen en 17,5 procent van de mensen liet weten dat ze het spel hadden aangeschaft vanwege het "vele schieten".

Aan de deelnemers is ook gevraagd wat hun ouders van GTA IV vonden. Voor 67,5 procent van de personen zijn er geen problemen thuis, want de ouders hebben geen enkel probleem met het spel. Een aantal ouders van andere mensen had er echter wel problemen mee. Zo vond 11,2 procent van de ouders dat het spel te gewelddadig is voor de spelers.