2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Zoals al eerder verwacht werd, heeft Asus nu inderdaad haar EeePC ook uitgebracht voorzien van Windows XP. Deze nieuwe EeePC zal voor 399 dollar over de virtuele toonbank gaan bij Best Buy.

Voorspellingen lieten al weten dat deze nieuwe computer van Asus waarschijnlijk in April op de markt zou komen. Nadat hij beschikbaar is gekomen op de website van Best Buy, zijn deze vermoedens dan ook inderdaad bevestigd. Ook waren er verscheidene bronnen op het web waar men speculeerde over de prijs van de nieuwe EeePC. Men schatte deze prijs destijds op 399 dollar, ondanks het feit dat de Windows-versie exact dezelfde specificaties heeft als de Linux-versie.

Deze vermoedens werden gisteren dus, zoals eerder vermeld, inderdaad bevestigd nadat Best Buy een productpagina lanceerde voor de EeePC 4G-X. Zoals verwacht heeft deze versie inderdaad exact dezelfde specificaties als de Linux-versie. Dat houdt in dat het beschikt over 4 GB SSD, een 900 MHz Intel Celeron M-processor, 512MB aan DDR2-geheugen en een 7 inch scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels. Het besturingssysteem waar het op draait is Windows XP Home.

Opvallend is wel dat het nieuws over de nieuwe EeePC 4G-X slechts enkele dagen na de aankondiging van Microsoft komt. In deze aankondiging vertelde de softwaregigant dat Windows XP Home zeker tot 30 juni 2010 verkocht zal worden voor – zoals Microsoft het zelf noemt – ultra-low-cost PC’s.
De softwaregigant moest toegeven dat het simpelweg de groeiende vraag naar het besturingsysteem voor de ultra-low-cost PC’s niet kon afslaan. Zij verklaarde dan ook: "Windows XP Home is zowel op het gebied van kosten als performance een zeer goede oplossing."

Volgens de gegevens op de website van Best Buy, is de 4G-X in voorraad en zal het binnen één werkdag verscheept worden. Ook kan de 4G-X opgehaald worden bij de afhaalpunten van Best Buy.