Asus heeft veel vertrouwen in haar goedkope en populaire Eee laptops en brengt nog voor het einde van dit jaar een verbeterde versie van het huidige 4G model op de markt. Ook zullen er in de loop van de tijd modellen met andere kleuren te verkrijgen zijn.

Het huidige Eee PC 4G heeft een vanafprijs van 349 dollar en is voorzien van een 900MHz ULV Celeron processor, 512MB aan DDR2 memory, een 4GB SSD en een zeven inch groot scherm met een resolutie van 800×480 pixels. Nog deze maand komt daar een nieuw model bij, namelijk een 8G model. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit model een 8GB SSD en verschilt verder van het 4G model door het interne geheugen van 1GB aan DDR2. Het 8G model is behalve in het wit ook in het zwart te verkrijgen. Uiteraard moet voor het 8G model wel wat dieper in de buidel getast worden, er hangt namelijk een prijskaartje van 499 dollar aan.

Het zal afwachten of consumenten bereid zijn voor deze afwijkende specificaties 150 dollar meer te betalen. De prijs van 499 dollar komt dicht in de buurt van instapmodellen van andere fabrikanten en juist de prijs van het 4G model maakt momenteel het verschil voor veel consumenten.

Verder weet de website Mobile01 te melden dat er binnen afzienbare tijd ook een groen model van de Eee pc op de markt zal verschijnen. Opvallend hierbij is dat de klep in groen is uitgevoerd, terwijl de rest van de laptop wit is. Begin 2008 zal het kleurengamma nog verder uitgebreid worden met een blauw en roze model. Het is niet duidelijk of zowel het 4G als 8G model in kleur verkrijgbaar zal zijn, ook een eventuele meerprijs is vooralsnog onbekend.