1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Op de aankomende E3 spellenbeurs in LA zal Nintendo de Nintendo DS aan het grote publiek gaan tonen. Veel spellenmakers zijn er al erg enthousiast over en hebben al gemeld dat zij al spellen voor de DS met twee schermen aan het ontwikkelen zijn.

"Met de Nintendo DS betreedt de handheldtechnologie een nieuwe wereld zoals nog geen enkele speler die heeft gezien", Aldus Yves Blehaut, Senior Vice President van Atari. "Zowel spellenmakers als -spelers krijgen te maken met nieuwe speltechnieken en geheel nieuw speldesign". Nick Earl, Vice President en General Manager van Electronic Arts, heeft soortgelijke dingen gezegd over de Nintendo DS.

Volgens Nintendo hebben zij al 100 bedrijven voorzien van informatie over de benodigde technische dingen die zij nodig hebben voor het maken van spellen. De grote namen hebben al aangekondigd dat ze met spellen bezig waren.

De Nintendo DS beschikt over twee beeldschermen. Spelers kunnen daardoor een spel vanuit twee perspectieven zien. Bij een voetbal spel kan één beeldscherm het veld tonen en de andere een speler.