2min

Tags in dit artikel

, , ,

De Telefoongids biedt MSN’ers nu de mogelijkheid om tijdens een chatsessie het weerbericht op te vragen van alle plaatsen in Nederland. De nieuwe dienst is beschikbaar binnen MSN Messenger via De Telefoongids Bot, ‘Finnu’.

Een MSN Bot is een online tool die reageert op commando’s die je in het chatvenster kan invoeren. Met De Telefoongids Bot is het al mogelijk om te zoeken naar bedrijven, producten, diensten en personen.

"Wij vinden het belangrijk om de gebruikers van MSN Messenger van dienst te zijn bij het zoeken naar verschillende soorten informatie en houden rekening met hun wensen. De nieuwe mogelijkheid om het weerbericht op te vragen is hier een voorbeeld van. Uit ons onderzoek onder gebruikers van Finnu bleek namelijk dat zij weersinformatie graag snel op willen kunnen zoeken", aldus Johnas van Lammeren, Online Marketing Manager van De Telefoongids.

Van Lammeren gaat verder: "Op deze manier zijn we samen met onze klanten voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe innovatieve diensten en producten die aansluiten bij hun wensen. In de toekomst willen we De Telefoongids Bot verder ontwikkelen om het vinden van de gewenste informatie zo gemakkelijk mogelijk te maken",

Om gebruik te maken van de nieuwe dienst voegt men het e-mailadres msn@detelefoongids.nl toe aan de eigen vriendenlijst in MSN Messenger. Vervolgens kan de chatsessie met Finnu starten. Het weerbericht opvragen kan door in het chatvenster ‘Weerbericht’ in te typen met vervolgens de plaats waarvan men het weerbericht wil opvragen, bijvoorbeeld: ‘Weerbericht Amsterdam’. Het actuele weerbericht in Amsterdam verschijnt dan meteen op het scherm. De informatie is afkomstig van Meteo Consult.