min

Tags in dit artikel

, ,

MSN Messenger heeft in de laatste week van mei het record aantal van drie miljoen gebruikers bereikt. MSN zal deze zomer een nieuwe versie van Messenger lanceren om gebruikers meer mogelijkheden te bieden voor communicatie. De nieuwe versie is overigens reeds gelekt en op diverse plaatsen op internet te downloaden. MSN Messenger is de gratis instant messaging dienst van MSN. Het is thans de meest gebruikte online dienst waarmee mensen, via hun computer, gesprekken voeren met vrienden, familie en kennissen.

Op een gemiddelde dag worden er ruim 16 miljoen gesprekken gestart. De lengte van de gesprekken varieert, maar in totaal wordt er gedurende 102 miljoen minuten per dag gebruik gemaakt van MSN Messenger. Op de lunchtijden na is het tot een uur of vier relatief rustig. Daarna nemen de gesprekken toe met het hoogtepunt in het aantal gestarte gesprekken tussen zeven en acht uur in de avond. Gebruikers kunnen zelf kiezen welke mensen ze aan hun contactenlijst, de ‘buddylist’, toevoegen. Nederlanders hebben gemiddeld 55 ‘buddies’ en hebben daarmee de langste ‘buddylist’ in Europa.

MSN Messenger is overigens hard op weg om de bekendste MSN-dienst Hotmail, met 3,5 miljoen gebruikers, in aantal voorbij te streven. Een combinatie van eenvoud en plezier is de basis voor dit succes.