2min

Red Hat heeft versie 4.9 van zijn orkestratieplatform Red Hat OpenShift algemeen beschikbaar gemaakt. Ook Red Hat Advanced Cluster Management v2.9 en Red Hat Open Stack Platform v16.2 zijn nu beschikbaar.

Red Hat wil zijn klanten met de updates van OpenShift v4.9 en Advanced Cluster Management v2.9 meer mogelijkheden bieden voor het gebruik van hybrid cloud. Vooral voor edge computing. De oplossingen moeten, zo geeft de IBM-dochter aan, klanten een bredere basis bieden voor het beheer en gebruik van data voor innovatie in alle omgevingen, van het on-premise datacenter tot aan de verste uithoeken van de cloud.

Red Hat OpenShift en Advanced Cluster Management

Red Hat OpenShift v4.9 heeft hiervoor nu onder meer functionaliteit gekregen waarmee gebruikers het container orkestratieplatform op een enkele node (server) kunnen opzetten. Dit biedt meer mogelijkheden voor edge-locaties waarbij de fysieke ruimte beperkt is. Deze opzet biedt daarnaast meer onafhankelijkheid, omdat een gecentraliseerde Kubernetes control plane niet nodig is.

De komst van versie 2.9 van de Red Hat-oplossing Advanced Cluster Management helpt het beheer van clusters uit te breiden naar 2.000 clusters op een enkele hub. Ook biedt de oplossing ondersteuning van IPv6 voor alle beheerde clusters. Voor OpenShift v4.9 biedt Red Hat Advanced Cluster Management diverse beheermogelijkheden voor de single node-uitrol, nodes voor werknemers op afstand en 3-node clusters.

Andere toegevoegde functionaliteit voor deze tool is onder meer hub-side policy templating voor het reduceren van het aantal policies voor grote uitrolscenario’s en zero touch provisioning.

Red Hat OpenStack v16.2

De laatste versie van het Red Hat OpenStack Platform, versie 16.2, voegt verder nieuwe functionaliteit toe als het parallel draaien van virtuele machines (vm’s) en cloud-native applicaties en nieuwe hardware-opties. Denk voor dit laatste onder meer aan ondersteuning voor de derde -generatie Intel Xeon Scalable-processors en andere laatste generatie x86-architecturen.