1 min

Tags in dit artikel

, ,

Steeds meer Chinezen vinden hun weg naar het internet. De overheid stimuleert zelfs het gebruik van het internet waardoor een grote groei verwacht wordt.

Volgens officiële tellingen zijn er nu zo’n 220 miljoen Chinese internetgebruikers. Amerika volgt China op de voet met 216 miljoen internetgebruikers. Naar alle verwachtingen zal het aantal Chinese internetgebruikers alleen nog maar groeien waardoor China voorlopig de koppositie zal behouden.

Niet gek aangezien deze 220 miljoen Chinezen slechts zeventien procent van de totale bevolking is. Voor Amerika geldt dat al zo’n 71 procent van de bevolking gebruik maakt van het internet. China heeft dus veel meer ruimte om nog te groeien wat in de toekomst ook verwacht wordt. Zeker nu de Olympische Spelen in aantocht zijn wordt er een groei verwacht.

Ten opzichte van vorig jaar is het aantal internetgebruikers al met 53 procent gegroeid. Hoewel de Chinese overheid nog steeds censuur toepast op het internet, zetten ze de bevolking toch aan om van het internet gebruik te maken. Dit doen ze door telecombedrijven te stimuleren om goedkoop internet aan te bieden. De overheid denkt namelijk dat het internet de economie zou verbeteren en de kennis van de bevolking vergroot.