GTA V na 6 weken al meer verkocht dan GTA IV

De verwachtingen voor GTA V waren voor de lancering al hooggespannen. Na de lancering bleek de game echter beter te verkopen dan wie dan ook had verwacht. Inmiddels is het spel bijna 29 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Het moederbedrijf van Rockstar Games, Take Two Interactive, kondigde aan dat Grand Theft Auto V (review) in de eerste 6 weken sinds de lancering bijna 29 miljoen keer verkocht is. Hierbij worden zowel de verkopen via de winkel als de downloads via PlayStation Network en Xbox Live meegeteld.

Met deze cijfers is GTA V nu al vaker verkocht dan GTA IV in zijn gehele levensduur. Ook als digitale download wist het spel records binnen te slepen. De PlayStation 3 digitale download-versie van het spel is "de grootste lancering ooit via het platform". De digitale download van de Xbox 360 zorgde voor "de grootste winst binnen één dag via Games on Demand" en "de grootste winst binnen één week van Games on Demand".

De lancering van GTA V heeft ook een grote invloed gehad op de kwartaalcijfers van Take Two Interactive. Het bedrijf kondigde aan dat tijdens het derde kwartaal van 2013 1,27 miljard dollar (922 miljoen euro) omzet gedraaid is. Een jaar eerder was dit nog 288 miljoen dollar (209 miljoen euro). De winst tijdens dit kwartaal was 325,6 miljoen dollar (236 miljoen euro) tegenover 10,2 miljoen dollar (7.4 miljoen euro) een jaar eerder.

Vlak na de lancering van GTA V werd ook GTA Online uitgebracht. In eerste instantie waren er veel problemen met de servers, hierdoor was het voor veel spelers niet mogelijk om online te spelen. In november moet de eerste uitbreiding voor GTA Online uitkomen. De uitbreiding gaat Beach Bum Pack heten en zal nieuwe missies bevatten, naast extra wapens, strandvoertuigen en items om je personage aan te passen.

Bron:Neowin