De populaire Grant Theft Auto-serie van ontwikkelaar Rockstar heeft al aardig wat geld in het laatje gebracht voor eigenaar Take-Two. Er zijn namelijk inmiddels 114 miljoen exemplaren van de games verkocht.

Dit maakte directeur van Take-Two, Strauss Zelnick, afgelopen week bekend op de jaarlijkse conferentie van het bedrijf. Zo lichtte Zelnick toe dat het meest recente deel, GTA IV, momenteel verantwoordelijk is voor 22 miljoen exemplaren en dat deze teller nog met de dag oploopt. Net achter GTA IV vinden we GTA: San Andreas terug met 21,5 miljoen exemplaren. De overige ruim 70 miljoen exemplaren zijn verdeeld over de voorgaande delen van de serie.

Het nieuwste deel van de populaire serie komt waarschijnlijk volgend jaar op de markt. Jammer genoeg zijn hier nog geen precieze data over bekend. Wat al wel bekend is, is dat het nieuwste deel van de serie weer ongetwijfeld gaat zorgen voor goede verkoopcijfers. Naast GTA heeft Take-Two ook nog andere succesvolle titels in huis. Zo werden er 18,5 miljoen exemplaren verkocht van de Midnight Club-serie waarbij men met exotische wagens door drukke steden kan racen en ging de basketbalgame NBA2K ruim 17 miljoen keer over te toonbank.