2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Met Office Hadely Center, British Antarctic Survey en de Britse overheid introduceerde op maandag een Google Earth-applicatie die de opwarming van de aarde weergeeft.

De animatie gebruikt een kleurenschema om de veranderingen in een klimaat weer te geven. Dit kleurenschema ligt over de Google Earth-afbeeldingen van de aarde.

Gebruikers kunnen klikken op pictogrammen in de afbeelding om meer informatie op te vragen. Die informatie bestaat uit onder andere hoe de data is verzameld, verhalen van mensen die de gevolgen van klimaatverandering merken en informatie over de gevolgen die klimaatverandering in dat gebied zal hebben.

Het initiatief is opgezet door de Britse minister-president Gordon Brown op de op maandag gehouden Google Zeitgeist-conferentie. De bedoeling van deze applicatie is om mensen bewuster te maken van de gevolgen van de opwarming van de aarde.

"Dit project geeft de werkelijkheid van de klimaatverandering weer op basis van schattingen van de gemiddelde temperatuur en de impact die het zal hebben op de levens van mensen over de hele wereld, waaronder in Groot-Brittanië," aldus de Britse millieusecretaris Hilary Benn.

"Door mensen voor te lichten over wat klimaatverandering voor hen en de wereld betekent kunnen we ervoor zorgen dat meer mensen gaan helpen de opwarming van de aarde te bestrijden en kunnen we de ergste gevolgen ontwijken door nu actie te ondernemen," liet de secretaris verder weten.

De applicatie is via de website van Google te downloaden. Google Earth is eveneens gratis te downloaden voor Windows XP, Windows Vista, Linux en Mac OS X via deze link.