1 min

Tags in dit artikel

,

Wind River Systems heeft dinsdag aangekondigd dat het samen met Intel een opensource-infotainmentsysteem voor gebruik in auto’s zal maken.

Het nieuwe infotainmentplatform van Wind River en Intel zal draaien op Linux. Intels bijdrage aan de samenwerking zal onder andere bestaan uit optimalisatie voor zijn nieuwe Atom-processoren. Bekende namen die Wind River steunen in zijn visie zijn onder andere BMW en Bosch.

Het open platform moet een basis vormen voor een infotainmentsysteem in auto’s waarbij de fabrikant weinig aandacht aan de ontwikkeling hoeft te besteden: applicaties die door de community of de autofabrikant gemaakt worden zijn te draaien op elk systeem waar het platform op draait.

Opensourcespecificaties en -code van het nieuwe platform zullen beschikbaar gesteld worden op een nieuwe sectie op de communitywebsite moblin.org. Naar verwachting komt deze code in augustus beschikbaar.

Moblin is een site waar gebruikers en ontwikkelaars van mobiele Linux-systemen kunnen samenwerken aan oplossingen en code. Wind River hoopt via deze community de snelheid waarmee nieuwe applicaties voor het platform beschikbaar komen te verhogen.