2min

Tags in dit artikel

, ,

Tijdens een conferentie over auto-elektronica, Convergence 2008, heeft automerk BMW laten weten dat het partners zoekt om een opensource-platform voor autosoftware op te zetten. BMW denkt dat een opensource-systeem het potentieel heeft om mee te komen in de huidige snelheid van innovaties in multimedia en digitale entertainment.

Er zijn nog geen andere automerken die officieel op de boot zijn gestapt met BMW maar Chrysler, Ford, General Motors en Honda hebben eerder meegedaan aan een panel over het onderwerp. BMW hoopt dat er over een tijd van vijf jaar meer dan 200.000 boordcomputers met het opensource-systeem in hun auto’s zullen worden ingebouwd. Een samenwerking met Mercedes-Benz is goed mogelijk omdat deze twee bedrijven al samenwerken op het gebied van hardware.

"We zijn overtuigd dat we een open platform moeten ontwikkelen dat middels opensourcesoftware de snelheid van de infotainment- en entertainment-industrie kan bijhouden. We nodigen andere fabrikanten uit om met ons samen te werken en werk uit te wisselen. We zijn open voor uitwisselingen met anderen", aldus Gunter Reichart, BMW vice-president van bestuurders bijstand, auto-elektronica en elektronische netwerken.

General Motors overweegt ook om opensourcesoftware te gaan gebruiken als vervanging van gesloten systemen. "Dit is een beslissing die we binnen zes tot twaalf maanden zullen maken. Het is een goede kans voor ons en ik denk dat dit de softwareontwikkeling kan versnellen en innovatie in het voertuig kan brengen", aldus Chris Thibodeau, General Motors’ director of global technology engineering voor elektronische producten. Het is niet bekend of General Motors plannen heeft om samen te werken met BMW maar een opensource-project biedt altijd de mogelijkheid voor derden om mee te werken.