1 min

Tags in dit artikel

, ,

Vannacht was er onderhoud aan een registratie-systeem van SIDN. Door deze onderhoudsbeurt waren er veel .nl-domeinen een lange tijd niet beschikbaar.

Tijdens het onderhoud waren er een aantal glue-files uit de zonefile verdwenen. Hierdoor waren er tussen twaalf uur afgelopen nacht en zeven uur vanochtend honderdduizenden .nl-domeinen niet te bereiken, zegt SIDN.

"We zijn nu druk bezig om alles op te lossen. Vanochtend is de oude zonefile teruggezet", aldus een woordvoerster. SIDN is nog druk bezig om het huidige probleem op te lossen. Ze hebben de aanvraag van nieuwe .nl-domeinen voorlopig even in de wacht gezet.

Diverse internetfora hebben kritiek op SIDN, provider NXS probeerde, zonder succes, contact te zoeken met SIDN. "Wij hebben getracht noodmaatregelen te treffen om een andere nameserver online te brengen. Maar ook hiervoor waren wij afhankelijk van de afhandeling door de SIDN. Uiteindelijk is rond 6:45 de storing door de SIDN verholpen waarna onze nameservers weer online zijn gekomen."

SIDN is twee maanden geleden al negatief in het nieuws geweest omdat ze met de numerieke-domeinen het principe hadden ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, twee partijen hadden toen de meest gewilde domeinen geregistreerd.