1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), de organisatie verantwoordelijk voor de registratie van domeinnamen in Nederland, registreerde in 2007 509 duizend meer domeinnamen met de .nl-extensie dan het jaar ervoor.

Het totaal aantal .nl-domeinnamen kwam hiermee op 1 januari 2008 uit op 2.695.454. Een groei van 23 procent ten opzichte het jaar daarvoor. Dit blijkt uit het gisteren gepubliceerde jaarverslag over de registratie van domeinnamen. Volgens Roelof Meijer, algemeen directeur van SIDN toont de continue groei van het .nl-domein aan hoe onmisbaar het internet binnen onze samenleving is geworden.

In 2007 heeft SIDN verschillende maatregelen genomen om de dienstverlening aan de bijna 2.100 tussenpersonen en abonnees verder te verbeteren. Zo is de zonefilefrequentie verhoogd, waardoor nieuw aangevraagde .nl-domeinnamen sneller live staan en is er een monitoringsysteem ingevoerd voor de tracking en tracing van alle inkomende telefonische en e-mailberichten op de helpdesk.

"In de wereld van het internet vervullen wij een belangrijke en unieke rol. Daarvan zijn we ons terdege bewust en daarom streven we ernaar zo transparant mogelijk te opereren. Die openheid blijkt ook uit dit nieuwe jaarverslag, waarin we nog helderder onze behaalde resultaten, afgeronde projecten en onze visie op de ontwikkelingen in de markt uiteen zetten.", zo vervolgt de topman zijn analyse.