1 min Applications

Suse studio: Linux-distributie om ineen te klikken

Op de LinuxTag 2008 heeft Nat Friedman van Novell "Suse Studio" voorgesteld, een website waarop je met enkele muisklikken een aangepaste versie van de OpenSUSE-distributie maakt.

Suse studio: Linux-distributie om ineen te klikkenVolgens Nat Friedman hoort het downloaden van standaard distributies binnenkort tot het verleden. Via de website van "Suse Studio" kan een gebruiker kiezen welke software, opties en configuratie in de aangepaste versie moeten komen waarna er een disk-, cd-, of dvd-image gedownload kan worden. Een grote cluster zorgt voor de benodigde rekenkracht.

Met "Suse Studio" moet het zodoende makkelijker worden om een aangepaste versie van Linux te maken. Een voorbeeld van een toepassing is het maken van een aangepaste versie speciaal voor het draaien van een server waarbij je verder een minimaal aantal overige componenten gebruikt.

Op de website van "Suse Studio" kan men een demonstratievideo vinden waarna iemand zijn mailadres kan achterlaten om een account aan te vragen voor deelname aan de alphatest.

Bron:linux-magazin.de