min

Tags in dit artikel

, ,

Eerder wisten we te melden dat Crysis stopt met het uitbrengen van patches. Crytek lijkt daar een logische verklaring voor te hebben, want het bedrijf heeft officieel bekendgemaakt dat het bezig is met Crysis Warhead.

Crysis Warhead is een standalone expansion en zal alleen gaan uitkomen voor het PC-platform. Deze standalone expansion houdt in, dat men de verhaallijn van Crysis gewoon weer zal volgen. Gebeurtenissen die er in de eerste game zijn geweest zullen dus opnieuw weer beleefd gaan worden door de gamers. Echter gebeurt dit nu wel vanuit een ander perspectief, want de gamer die Crysis Warhead aanschaft zal nu gaan spelen vanuit de ogen van Sergeant "Psycho" Sykes. Nieuw aan Psycho is het feit, dat deze nieuwe character beschikt over nieuwe voertuigen en meer wapens ten opzichte van de character uit de eerste game, namelijk Nomad.

Crytek Boedapest is op dit moment bezig met de ontwikkeling van Crysis Warhead. Het lijkt er dus op dat de studio’s van Crytek in Frankfurt en Kiev niets te maken hebben met Crysis Warhead. Voor Crytek Boedapest is dit ook het eerste grote project dat ze zullen gaan uitvoeren.

In Crysis Warhead zullen een aantal verbeteringen zitten ten opzichte van Crysis. Zo is men bezig om de verhaallijn beter te maken en men probeert er ook voor te zorgen dat de performance van je computer in de game een stuk beter wordt. Deze verbetering van de performance wil men bewerkstelligen door optimalisaties en verbeteringen door te voeren in de engine van Crytek, namelijk de CryENGINE2. Buiten deze veranderingen om wil Crytek er ook voor zorgen dat er nieuwe multiplayer content beschikbaar komt voor de gamers.

Op dit moment heeft Crytek nog niet meer informatie vrijgegeven over Crysis Warhead en het is dus wachten op uitgebreidere details. Men verwacht dat er in de zomer meer bekend wordt gemaakt, aangezien het de bedoeling is om Cryis Warhead ergens in de herfst van dit jaar te lanceren.