min

Tags in dit artikel

, , , ,

In Japan verkoopt de Xbox 360 erg moeizaam, terwijl de Wii met gemiddeld 50.000 stuks, en de PS3 met 10.000 stuks per week over de toonbank gaat, moet Microsoft’s console het slechts doen met slechts 2000 stuks. Om hier veranderingen in te brengen gaat Microsoft zich meer focussen op het RPG-genre dat in Japan immens populair is.

Tijdens de Jump Festa 2008 heeft Microsoft een aantal nieuwe RPG-games voor de Xbox 360 geïntroduceerd.

Namco Bandai kondigde als eerste de RPG-game Tales of Vesperia aan. Tales of Vesperia wordt gemaakt in een cell-shaded-stijl. Het design van Vesperia wordt gemaakt door de manga-tekenaar Kousuke Fujishima. Fujishima was ook al verantwoordelijk voor het character design van Tales of Phantasia, Tales of Symphonia en Tales of the Abyss. In Japan zal de game op 8 juli moeten verschijnen en wordt daarnaast in een bundel met een 20GB Xbox 360 verkocht. De VS kan de game een maandje later verwachten, terwijl Europeanen tot begin 2009 moet wachten.

Square Enix bekend van de Final Fantasy-series had ook een aantal games getoond maar deze waren al eerder aangekondigd. Het ging om de games Star Ocean 4, Infinite Undiscovery en The Last Remnant.

Star Ocean 4: The Last Hope zal volgens Square Enix de gamers in dit deel een nog betere science fiction gevoel bezorgen. Spelers kunnen in dit deel vrij door de "star ocean" reizen. Daarnaast bevat deel 4 een geheel nieuw battle-systeem. Star Ocean 4 staat gepland voor 2009 en zal naar alle waarschijnlijkheid ook uitkomen op de Playstation 3. Net zoals The Last Remnant. Infinite Undiscovery zal daarentegen wel een Xbox 360-exclusive gaan worden. De game zal nog dit jaar moeten verschijnen.