1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Afgelopen maandag meldden we al dat de Xbox 360 in Japan voor het eerst de PlayStation 3 heeft verslagen betreft het aantal verkochte consoles. Dit was met name te danken aan de release van de exclusieve RPG-game Tales of Vesperia. De game is in Japan echter ongekend populair dat de Xbox 360 in Japan nu zelfs uitverkocht is.

Dat de Xbox 360 in Japan niet echt aanslaat is terug te zien in de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Het is daarom dan ook vrij uniek te noemen dat de next-gen console van Microsoft momenteel is uitverkocht in Japan. Reden van de plotselinge tekort aan Xbox 360-consoles is de release van Tales of Vesperia. De game die in de eerste week van de release meer dan 100.000 keer over de Japanse toonbanken is gegaan, is immens populair in Japan, dat gamers speciaal voor deze game de Xbox 360 aanschaffen.

De vraag naar de Xbox 360 is in Japan inmiddels zo groot geworden dat Microsoft nu met leveringsproblemen kampt. Japanse gamers die niet meer een Xbox 360 wisten te bemachtigen zullen helaas nog even geduldig moeten zijn, in september zou namelijk pas een nieuwe voorraad van Xbox 360-consoles geleverd worden.