1 min Applications

SFLC spant rechtszaak aan omtrend GPL-licentie

De ‘Software Freedom Law Center’ (SFLC) heeft een rechtszaak aangespannen tegen twee bedrijven wegens het schenden van de GPL-licentie.

SFLC spant rechtszaak aan omtrend GPL-licentieDe betrokken opensourcesoftware is BusyBox, een alternatieve lichtgewicht toolchain voor Linux. Een toolchain is een serie basisapplicaties van een besturingssysteem waaronder commando’s als ls en mkdir vallen. BusyBox is dankzij zijn lichte gewicht zeer geschikt voor speciale toepassingen en embedded systemen.

De bedrijven Bell Microproducts, Inc. en Super
Micro Computer, Inc. maken gebruik van deze software zonder gehoor te geven aan de eis van de GPL om de broncode beschikbaar te maken.

De SFLC handelt namens twee principiële ontwikkelaars van BusyBox. Alvorens tot een rechtszaak over te gaan heeft de SFLC eerst geprobeerd om de zaak buiten de rechtszaal om op te lossen en contact op te nemen met de beide bedrijven, dit heeft echter geen oplossing opgeleverd: er kwam totaal geen reactie van de bedrijven.

Deze nieuwe rechtszaken volgen op eerdere rechtszaken vanuit de twee BusyBox-ontwikkelaars, al deze voorgaande rechtszaken werden buiten de rechtszaal om besloten doordat de broncode is vrijgegeven door de verdediging.

Bron:Techzine Redactie