min

Tags in dit artikel

,

Mensen die verslaafd zijn aan het spelen van games zijn geen nerds. Dat wijst een Australische studie door een psycholoog uit. Deze mensen doen, aldus het onderzoek, niet onder qua sociale vaardigheden.

Daniel Loton heeft 621 volwassen-gamers onderzocht en geconcludeerd dat ongeveer vijftien procent van hen een ‘probleem’-geval is, deze mensen spenderen meer dan vijftig uur per week aan gamen. Van deze vijftien procent vertoont slechts een procent een probleem op het gebied van sociale vaardigheden. Gamers hoeven dus helemaal niet, nerd, alleen en ‘raar’ te zijn.

"Onze bevindingen vertellen dat bijna geen van de onderzochte sociale problemen heeft, sociale problemen zorgen er eveneens niet voor dat mensen gaan gamen," aldus Loton, "En zelfs wanneer men wel sociale problemen heeft, zijn deze niet heel erg groot."

Volgens het onderzoek zijn de meeste probleem-gamers verslaafd aan spellen als World Of Warcraft. Ze zijn verslaafd aan het MMORPG-genre. De meeste mensen die zich alleen voelen gaan dit soort spellen spelen, aldus het onderzoek.

De resultaten van dit onderzoek komen als reactie op de noodkreet die American Medical Association gedaan heeft. Volgens het AMA is verslaafd zijn aan gamen een groot probleem. AMA wil het zelfs opnemen in de lijst met ‘grootste problemen in 2012’. Volgens AMA is er genoeg bewijs dat diverse mensen verslaafd zijn aan het spelen van deze spellen. Het kan zorgen voor allerlei problemen, zegt AMA, zoals het gebruik van drank en drugs.