1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony Computer Entertainment Europe heeft aangekondigd dat de DualShock 3-controller voor de PlayStation 3 op 2 juli in Europa zal gaan verschijnen. De Verenigd Koninkrijk en Ierland moeten twee dagen langer wachten, daar verschijnt de controller pas op 4 juli in de winkels.

Toen de PlayStation 3 voor het eerst gereleased werd toonden veel gamers hun frustraties omdat de controller van de PlayStation 3 geen rumble-functie ondersteunde. Maar het is Sony dan toch gelukt om het geschil met Immersion bij te leggen waarnaar ze nu toch een controller op de markt kunnen brengen dat een trilfunctie heeft.

Destijds hadden Sony en Immersion een conflict over de rumble-technologie dat in het bezit is van Immersion. Sony zou met de PlayStation 2 inbreuk hebben gedaan op die patenten. Ook Microsoft en Nintendo werden toen aangeklaagd, maar deze kozen echter eieren voor hun geld door de rechten van de rumble-technologie op te kopen. Sony weigerde echter geld te betalen en ging de rechtszaak met vol vertrouwen tegemoet. Sony verloor de rechtszaak uiteindelijk en moest Immersion daarnaast een fikse schadevergoeding betalen. Ook mocht Sony in de toekomst niet meer gebruik maken van de rumble-technologie van Immersion.

Het geschil is nu dus bijgelegd, en in Japan en Amerika is de DualShock 3-controller inmiddels al een tijdje verkrijgbaar. Het wachten was op een releasedatum in Europa. Deze is nu dus ook aangekondigd en we kunnen de controller komende woensdag al in de winkels vinden.