1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Op de officiële website van hardware ontwikkelaar Motus zijn de eerste beelden van de prototype motion-sensing controller voor de Xbox 360 getoond. De controller met de codenaam Darwin zal net zoals de Wii-controller splitsbaar zijn.

Op de officiële site van Motus Games worden enkele details en videobeelden van de controller onthuld. Zo zal de controller op drie verschillende manieren te gebruiken zijn. De controller in zijn geheel, met twee handen of met twee spelers.

De Darwin-controller maakt gebruik van verschillende sensoren. De werking ervan is te vergelijken met een GPS-systeem. Wanneer je de controller beweegt weet de controller precies waar het zich bevindt. De controller werkt daarnaast op zichzelf, het maakt dus in tegenstelling tot de Wii-controller geen gebruik van een infrarood balk.

Het is nog niet duidelijk of de controller als exclusief of als third-party op de Xbox 360 wordt uitgebracht. Microsoft weigert vooralsnog op de geruchten in te gaan. Maar er zijn hardnekkige geruchten dat Microsoft volgende week tijdens hun E3-persconferentie de Darwin-controller zal aankondigen.