De Xbox 360 controller wordt door velen gezien als één van de meest ergonomische controllers, maar het mist wel de bewegingssensoren die Sony en Nintendo in hun controllers voor de PS3 en Wii hebben gestopt. Het bedrijf Talismoon kan daar echter verandering in brengen, met de doe-het-zelf Tiltboard add-on voor de 360 controller.

De Tiltboard bestaat uit een printplaatje met daarop de benodigde elektronica, waardoor het wel wat wegheeft van een modchip, maar dan voor een controller. Het inbouwen van de Tiltboard vergt wel enige soldeerkunsten, er moeten zeven draden aan de controller bevestigd worden.

Tevens worden er door de modificatie twee knopjes aan de achterkant van de controller toegevoegd, waarmee de sensor uit te schakelen is, of de gevoeligheid van de sensor in te stellen is. Ingeschakeld werkt de Tiltboard op dezelfde manier als de Sixaxis controller van de PS3 en fungeert hij op dat moment als de rechter analoge stick.

Overigens wordt de modificatie niet ondersteund door Microsoft, de kans dat game ontwikkelaars speciaal rekening zullen houden met de tiltfunctie is dan ook gering. Talismoon wil de chip in verschillende landen gaan leveren, tegen een verwachte prijs van 39,99 dollar. Overigens heeft het bedrijf XCM ook een motion sensor op de markt voor de 360 controller. Bij deze Bestilt chip van 38 dollar moeten er op vijf punten gesoldeerd worden.