min

Tags in dit artikel

, ,

Blizzard heeft de eerste slag gewonnen in een zaak die het had aangespannen tegen makers van een stuk software die het spelen van de populaire MMORPG World of Warcraft automatiseert.

Het bedrijf klaagde MDY Industries aan omdat het WowGlider-programma inbreuk had gemaakt op het copyright van Blizzard. Toch oordeelde een rechtbank in de Amerikaanse staat Arizona dat dit inderdaad het geval was, maar niet op de manier waarop Blizzard het stelde.

Het WowGlider-programma controleert personages in World of Warcraft zodanig dat het automatisch vijanden vermoord en gelijktijdig beroofd van zijn eigendommen.

MDY-oprichter Michael Donnelly heeft inmiddels meer dan 100.000 exemplaren van dit programma verkocht voor 25 dollar per stuk en is inmiddels erg populair onder spelers van de MMORPG. Spelers kunnen, door gebruik te maken van dit programma, obstakels binnen het spel overwinnen.

Blizzard begon de zaak al in 2006 toen advocaten van Vivendi, uitgever van World of Warcraft, samen met privé-detectives een bezoek brachten aan het privé-adres van Donnelly welke hem verzochten te stoppen met het verkopen van de software en de winsten aan Blizzard over te dragen.

Donnely was zodanig beledigd dat het Blizzard aanklaagde. Als MDY en Blizzard geen schikking kunnen treffen zal het in september voor een jury moeten verschijnen. Dan zullen zaken worden besproken waar de rechter in deze zaak nog geen uitspraken over heeft gedaan, bijvoorbeeld of Blizzard recht heeft op een schadevergoeding.