1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Fedora-project heeft een eigen team genaamd de ‘Fedora OLPC Special Interest Group’ opgericht om het OLPC-project bij te staan in het gebruik van de Fedora Linux-distributie op OLPC-laptops.

Het OLPC-project maakt goedkope educatieve laptops voor kinderen uit derdewereldlanden en maakt daarbij gebruik van Fedora Core als basis van het gebruikte besturingssysteem. Fedora-ontwikkelaar Greg Dekoenigsberg denkt dat het nieuwe OLPC-team veel kan betekenen voor het OLPC-project.

"Hun tijd is niet overvloedig. Elk uur dat een overwerkte OLPC-werknemer besteedt aan Fedora-werk is een uur dat ze ook aan iets anders konden besteden. Wij in de Fedora-gemeenschap kunnen daarom een enorme, directe en onmiddellijke impact hebben op het succes van het OLPC-project", aldus Greg Dekoenigsberg.

De missie van het nieuwe OLPC-team bestaat uit het leveren van een goed community-gedreven basisplatform voor het OLPC-project. Het team heeft drie onmiddellijke doelen:

  1. Het identificeren van OLPC-basispakketten en de verantwoordelijke eigendom hiervan overnemen.
  2. Het onderhouden van de Sugar-omgeving, de speciale desktopomgeving voor OLPC-laptops, inclusief een speciale Sugar-spinoff.
  3. Het identificeren van mogelijke samenwerkingsverbanden, bijvoorbeeld op het gebied van infrastructuur en lokalisatie.