1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De onlinedienst Games for Windows Live, gebruikt in veel games om online te spelen, wordt gratis. Dit heeft Microsoft op het Gamefest ’08 gezegd. Tevens wordt de dienst uitgebreid.

Normaliter verloopt een multiplayerspel op de servers van de spelfabrikant, echter is dat bij een Games for Windows Live-spel altijd op de servers van Microsoft. Tevens heeft dit label als extra feature dat er één complete vriendenlijst beschikbaar is en dat games altijd op het x64-platform werken.

Eerder moesten gamers voor deze dienst een jaarlijkse, Xbox Live-achtige bijdrage betalen van 50 dollar per jaar. Vanaf nu is dat voor zowel oude Games for Windows-games zoals Halo 2 en Shadowrun als voor aankomende titels geheel gratis.

Ook de developers hoeven niet meer te betalen en de eisen gesteld aan een game om mee te doen aan het Games for Windows-programma zijn verlaagd. Met deze wijziging hoopt Microsoft dat meer developers voor het programma kiezen.

Verder heeft Microsoft verteld de interface van Games for Windows beter te maken. Het bedrijf wil af van de Xbox 360-interface en een meer pc-vriendelijker uiterlijk maken. Ook komt er voor de pc een nieuwe Marketplace later dit jaar beschikbaar.

"De eerste gebuikersinterface was goed, maar was te veel op de console gericht. We namen wat we wisten en zette dat om naar Windows, maar het was niet wat de gamers wilden," legt Chris Satchell, CTO van de Microsoft-entertainmentdivisie uit, terwijl hij de nieuwe interface demonstreerde.