Larry Hryb, topman bij Microsoft heeft definitief bekend gemaakt dat het Xbox Live platform geïntegreerd zal worden in Windows 8. Al eerder liet Microsoft weten de netwerkservice naar de pc te willen brengen, maar de aanwezigheid in Windows 8 werd nog niet eerder bekend.

De integratie van Xbox live is bekend gemaakt op de Blog van Larry Hryb, director of programming van Xbox Live. Het bericht is geplaatst tijdens de Build-keynote van afgelopen dinsdagavond waar de presentatie van Windows 8 plaatsvond. De applicatie in Windows 8 zal dezelfde interface hebben als de Xbox versie. Uit de screenshot die Larry Hryb heeft geplaatst kunnen we opmaken dat ook de avatar van de gebruiker getoond zal worden.

Of de pc versie van Xbox Live ook dezelfde features zal bevatten is nog niet bevestigd. Ook is nog niet bekend of er multiplatformgames standaard als cross-platform gespeeld kunnen gaan worden. In het verleden zijn er een aantal games verschenen waar dit mogelijk was, zoals Microsoft Schooter Shadowrun waar pc-gamers het konden opnemen tegen Xbox 360-gamers.

Lees meer