1 min

Nadat Microsoft eerder al verschillende Xbox Live-functionaliteiten beschikbaar maakte op zijn mobiele telefoons, door Xbox Live beschikbaar te maken op Windows Phone toestellen. Gaat Microsoft nu een nog grotere stap zetten, door Xbox Live volledig te integreren in Windows 8, dat heeft hoofd marketing van Microsoft, Mike Delman laten weten tijdens de E3.

Het lijkt erop dat Xbox Live een van de belangrijkste online diensten gaat worden voor Microsoft. "Xbox Live zal volledig worden geïntegreerd in Windows 8, waarmee het de service voor gebruikers wordt om hun entertainment vandaan te halen.", aldus Delman. Waarmee hij dus eigenlijk wil zeggen dat het niet alleen om gaming zal gaan maar waarschijnlijk ook om home entertainment als muziek en films. Of Skype ook al meteen een geïntegreerde rol gaat krijgen binnen Windows 8 kon Delman nog niet vertellen, Skype werd vorige maand overgenomen door Microsoft voor 8,5 miljard dollar.

Mogelijk gaat Microsoft net als Google en Amazon proberen om wat marktaandeel af te pakken van de populaire online iTunes winkel van Apple. "We hebben het al eerder aangegeven, maar op de E3 van volgend jaar ga je niet meer enkel consoles en handhelds zien", aldus Delman.
"De show zal ook zeker aandacht gaan besteden aan andere apparaten." Wanneer Windows 8 door Microsoft wordt uitgebracht is vooralsnog niet bekend gemaakt. Veel analisten verwachten aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar de eerste producten met Windows 8.