1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Battlefield Heroes is uitgesteld door Electronic Arts. Dit heeft het bedrijf deze week bekendgemaakt. Het spel staat nu voor het eind van het jaar in de planning.

Opvallende aan het spel is dat het gratis zal worden gedistribueerd. Via advertenties, die alleen in de ingame-browser worden getoond, hoopt Electronic Arts inkomsten te genereren.

John Riccitello, CEO van Electronic Arts, heeft dit bevestigd tijdens een conference-call met investeerders. Niet alleen de Battlefield-shooter, maar ook Tiberium, uit de Command and Conquer-reeks, zal niet het levenslicht gaan zien voordat het fiscale jaar 2009-2010 aanbreekt.

De reden is dat Riccitello heeft besloten om meer nadruk te leggen op de sociale netwerk mogelijkheden van het spel. Riccitello wil graag meer feedback van bèta-testers implementeren en, ondanks de vertraging die het spel oploopt, er nog steeds vooruitgang wordt geboekt

Riccitello gaf geen verklaring van het besluit om Tiberium later uit te brengen. In eerste instantie was het de bedoeling om het spel aan het einde van het jaar uit te brengen, maar het lijkt nu niet eerde te komen dan april 2009.