1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

EA heeft vanochtend de nieuwe game Battlefield Play4Free aangekondigd. Een gratis Battlefield die tot 32 spelers online in een multiplayergevecht elkaar het leven zuur zal laten maken.

De game komt alleen beschikbaar voor de pc en zal de Conquest-mode bevatten. In Conquest is het de bedoeling een aantal vlaggen te veroveren en deze zo lang mogelijk te verdedigen. EA hoopt overigens net als in Heroes geld te verdienen aan de game door middel van microtransacties: spelers kunnen uitbreidingen voor hun personage kopen.

Eerder bracht Electronic Arts al Battlefield Heroes uit. Die shooter werd ontwikkeld door DICE, Battlefield Play4Free wordt ontwikkeld door Easy Studios, een dochterbedrijf van DICE dat dezelfde ontwikkelaars heeft als het Battlefield Heroes.

In tegenstelling tot Heroes heeft deze shooter echter een meer serieuzer uiterlijk. De game bevat dan ook enkele elementen en maps van Battlefield 2 en Battlefield: Bad Company 2. Het spel bevat daarnaast zestien voertuigen, waaronder tanks en straaljagers die verticaal op kunnen stijgen. De maps zijn overigens afkomstig van Battlefield 2, de klassen van Bad Company 2.

De bètatest van de gratis te spelen shooter begint op 30 november, maar dit is wel een gesloten bèta waarvoor gebruikers zich eerst in moeten schrijven. In de lente van 2011 wordt de uiteindelijke versie van het spel verwacht.