1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ontwikkelaar Blizzard heeft aangekondigd geen gehoor te zullen geven op de petitie van Diablo-fans, waar uitdrukkelijk gevraagd wordt om de grafische stijl van Diablo III aan te passen. Blizzard zegt erg tevreden te zijn met de huidige stijl van Diablo III en wil om die reden de game dan ook niet aanpassen.

Bij de introductie van Diablo III viel het kleurrijke stijltje van Diablo III bij sommige fans gelijk in negatieve zin op. De fans zijn bezorgd dat deze kleurrijke stijl de vertrouwde Diablo-sfeer zal doen laten verdwijnen. De trouwe fans begonnen daarom met een petitie met de oproep dat Diablo III een meer donkere stijl moet gaan krijgen.

Ondanks dat de petitie door ruim 50.000 mensen is ondertekend weigert Blizzard naar zijn fans te luisteren. Blizzard zegt dat zowel zij als het art-team van Diablo III erg blij met de nieuwe grafische stijl zijn. Ze zullen de game daarom dan ook niet aan gaan passen. Jay Wilson, leidinggevende bij de productie van Diablo III, gaf tevens aan dat Blizzard met Diablo III zich juist wil onderscheiden van games als Gears of War waar met een soort van grijzig tint gewerkt wordt. Daarnaast zorgt een dergelijke stijl ervoor dat spelers de vele monsters op het scherm veel moeilijker kunnen onderscheiden, omdat deze dan ook een grijzige tint hebben.