1 min

Tags in dit artikel

Konami heeft aangekondigd dat Lionel Messi, spits van het Argentijnse nationale elftal en het Spaanse Barcelona, het nieuwe gezicht gaat worden van PES 2009 wat binnenkort op alle gangbare platformen zal uitkomen.

Als één van de meest spraakmakende aanvallers van het moderne voetbal is hij een vaste speler bij het nationale elftal en het Spaanse Barcelona. Als onderdeel van de overeenkomst met Konami zal de Argentijn op alle covers van PES 2009. Dit spel is de nieuwste versie in de Pro Evolution Soccer-reeks en bevat naast nieuwe graphics ook een scala aan uitgebreide vernieuwingen.

"De meeste spelers van deze tijd zijn zich goed bewust van het realisme en de mogelijkheden van de PES serie," was Messi’s commentaar op de deal. "Het is een game die de snelheid en controle van de spelers nauwkeurig spiegelt aan echt voetbal en als die-hard fan van de serie, ben ik erg blij om samen met Konami te mogen werken aan deze nieuwste versie."

"Lionel Messi is een ongelooflijk goede speller, en één die bekend staat om zijn behendigheid, snelheid en zijn allround vermogen," aldus Jon Murphy, Europees PES Team Leider voor Konami Digital Entertainment GmbH.

"Om die redenen is hij dan ook de ideale speler voor de cover van PES 2009, en zijn enthousiasme voor de nieuwe game zal zeker terug te zien zijn nu we zo close samenwerken in de promotie van de game; de meest geavanceerde PES titel ooit."