Steeds meer mensen gebruiken hotspots

Steeds meer mensen vinden de weg naar commerciële hotspots. Het aantal gebruikers is namelijk gestegen met zo’n vijftig procent ten opzichte van vorig jaar. Dit betekent echter niet dat er ook meer hotspots beschikbaar zijn.

Het aantal gebruikers van hotspots stijgt snel. Vorig jaar waren er zo’n 70.000 gebruikers, dat was al een stijging van 52 procent ten opzichte van 2006. Nu komt daar weer een stijging van vijftig procent bovenop. T-Mobile geeft tevens aan dat de duur van een sessie met 75 procent is gestegen. Dit alles blijkt uit een onderzoek van Telecom Magazine.

Steeds meer mensen gebruiken hotspotsDe stijging van het aantal gebruikers heeft niks te maken met de hoeveelheid hotspots die beschikbaar zijn. In vergelijking met vorig jaar zijn er namelijk bijna geen hotspots bijgekomen. Aan het eind van dit jaar hopen Mobilander, KPN, Swisscom en T-Mobile zo’n tweeduizend hotspots in Nederland te hebben.

Er is wel enige groei te bekennen bij Fon.com. "FON is een Spaans bedrijf dat bezig is een globaal en sociaal netwerk van internetaansluitingen en draadloze toegang te laten ontstaan door Wi-Fi-routers tegen een lage prijs op de markt te brengen, met de bedoeling zo vele toegankelijke WiFi-hotspots te creëren en uiteindelijk een wereldomspannend draadloos internetnetwerk". Naar schatting zijn er in Nederland zo’n tweeduizend Fon-punten actief.

Ook de particulieren commerciële wifi-aanbieders moeten niet vergeten worden. Denk hierbij aan horecagelegenheden of campings. In totaal gaat het hier om negenhonderd hotspots. In totaal zijn er in Nederland dus zo’n 4900 hotspots actief. Aangezien veel bedrijven slechts percentages wilde aanleveren zijn er verder geen specifieke cijfers bekend.

Bron:Channelweb