1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sega-baas Simon Jeffery wordt niet echt vrolijk van het huidige aanbod aan Wii-games. Hij zegt dat een merendeel van de Wii-games kwalitatief belabberd zijn, en waarschuwt ervoor dat de Wii alleen maar met zulke games wordt overspoeld.

De president van Sega of America zegt dat de Wii grote potentie heeft om de hardcore-gamers aan te spreken. Alleen laten de ontwikkelaars het momenteel afweten. "De Wii is een erg goedkoop platform om voor te ontwikkelen, waardoor ontwikkelaars graag ermee experimenteren." Toch gelooft hij dat het aantal belabberde games voor de Wii in de toekomst zullen afnemen. "Als een game slecht is, zal het spel ook niet verkopen. Logischerwijs zullen de ontwikkelaars dan ook proberen om kwalitatief betere spellen op de markt te brengen."

Met Mario & Sonic at the Olympic Games voor de Wii, dat wereldwijd meer dan 5 miljoen keer over de toonbank is gegaan, is Sega een van de weinige third-party ontwikkelaars dat over een succes kan spreken op de Wii.

Jeffery vindt dat het huidige aanbod aan Wii-games de hardcore-gamers geen voldoening geven. Maar hij is van mening dat de aankomende game MadWorld, uitgegeven door Sega, voor enige verandering zal gaan zorgen. "De Wii is een goede manier om hardcore-gamers aan te spreken. Maar niemand doet dat. Met MadWorld willen we aantonen dat er miljoenen Wii-gamers op hardcore-games zitten te wachten, en dat ze hiervoor geen Xbox 360 nodig hebben."